Bespaar meer dan 50% op de AdBlue® prijs

Om luchtvervuiling en smog tegen te gaan, legt de Europese wetgeving sinds 2005 eisen op aan de uitstoot van dieselvoertuigen. AdBlue® is een heldere, niet giftige ureumoplossing, die de uitlaatgassen van dieselmotoren minder vervuilend maakt. AdBlue® is ondertussen verplicht voor vrijwel alle dieselmotoren. Nieuwe generaties diesel vrachtwagens, tractoren, landbouwmachines en personenauto’s moeten daarom regelmatig AdBlue® tanken. Zoniet zal het voertuig niet meer starten en moet een erkende technieker worden ingeschakeld om het voertuig te repareren.

 

Grote prijsverschillen

Hoe zit het nu met de prijs van AdBlue®?

  • Prijs AdBlue® voor een jerrycan van 5 liter: ongeveer €10. Dus €2/liter
  • Prijs AdBlue® voor een jerrycan van 10 liter: ongeveer €18. Dus €1.8/liter
  • Prijs AdBlue® als je tankt aan een tankstation. Tussen de €0.8 en de €1.20/liter
  • Prijs AdBlue® als je aankoopt in bulk (> 1000 liter). Tussen €0.35 en €0.65/liter

Recente ontwikkelingen op de energiemarkt, zorgen voor een forse prijsstijging van de vloeistof. Wanneer je AdBlue® in bulk aankoopt dan ligt de prijs een pak lager. Je merkt het, dergelijke grote verschillen in de prijs voor de vloeistof zorgen ervoor dat je beter even de rekensom maakt. Als transportbedrijf of als jouw onderneming beschikt over een groot wagenpark, is het zeker interessant zelf een AdBlue® tank te plaatsen waar jouw bestuurders kunnen tanken. Hiermee kom je tot 50% goedkoper uit in vergelijking met tankstations, en zeker in vergelijking met het gebruik van jerrycans.

 

Waarop letten als je een AdBlue® tank wil plaatsen?

Het is aangeraden om AdBlue® niet bloot te stellen aan direct zonlicht en te bewaren tussen -11°C en 30°C om alle eigenschappen van het product te bewaren. Bij Bollaert hebben we een uitgebreide reeks tanks in ons aanbod (van 200 tot 15000 liter) die voldoen aan deze voorwaarden. Alle tanks voor AdBlue® en alle koppelingen, toebehoren,… worden door ons voorzien in de juiste materialen (inox, bepaalde kunststoffen …). Daarnaast zijn ze uitgerust met een pompsysteem voor AdBlue®, waardoor bestuurders vlot en veilig AdBlue® kunnen tanken.

Bekijk hier onze AdBlue® tanks

Bij Bollaert hebben we een ruim assortiment tanks in ons aanbod (van 200 tot 15000 liter) die het makkelijker en goedkoper maken om zelf AdBlue® te tanken!

0