Beperkte diepte beschikbaar? Of moet de regenwatertank door je voordeur? Een platte regenwatertank is de oplossing.

De platte watertank is een slimme keuze voor wie om de een of andere reden geen diepe graafwerkzaamheden kan of wil uitvoeren. Voor eenvoudig gebruik, zoals tuinbewatering, autowassen of het doorspoelen van toiletten, is het volume van een platte regenwatertank ruim voldoende. Heb je een grotere platte regenwatertank nodig? Geen probleem. Bekijk hier de 10.000L platte regenwatertank.

Situaties waarin een platte watertank een goede oplossing kan zijn

1

Beperkte ruimte

Vanwege hun lage hoogte kunnen platte regenwatertanks worden geïnstalleerd op plaatsen met ruimtelijke beperkingen. Ideaal dus voor kleinere tuinen of binnenplaatsen waar je niet zomaar een diepe put kan graven.

platte regenwatertank
2

Smalle doorgang

Ook op plaatsen met moeilijke toegankelijkheid kan een platte watertank een oplossing bieden. Als je de regenwatertank bijvoorbeeld door een standaard deuropening moet, is het handig dat deze zo smal of zo compact mogelijk is.

platte regenwatertank
3

Hoogstaand grondwater

Voor wie woont in een overstromingsgevoelig gebied is een platte regenwatertank aangeraden. Hiermee verklein je het risico aanzienlijk dat jouw watertank gaat bewegen of drijven bij stijgend grondwater.

platte regenwatertank
4

Kosten beperken

Een platte regenwatertank kan je gemakkelijk zelf met twee personen verplaatsen en plaatsen. Er is in principe geen kraan nodig om dit type regenwatertank te plaatsen. Je kunt de ondiepe put zelfs graven met een schop. Hierdoor is een platte watertank goedkoper om te plaatsen dan een ronde en veel hogere regenwatertank.

platte watertank
5

Veiligheid

Je wil een regenwateropvangsysteem, maar de bodemgesteldheid is niet gunstig voor diepe graafwerken, bijvoorbeeld vanwege ondergrondse obstakels, instortingsgevaar of moeilijke graafomstandigheden, bvb. dicht bij een scheidingsmuur met je buurman of -vrouw. Je wil natuurlijk dat de scheidingsmuur blijft rechtstaan tijdens jouw graafwerken. In zo’n geval kan het graven van een ondiepe put voor een platte regenwatertank praktischer en veiliger zijn.

platte watertank
6

Snelle installatie

Platte regenwatertanks zijn over het algemeen gemakkelijker en sneller te installeren vanwege hun lage hoogte en rechthoekig ontwerp. Het graven van een ondiepe put voor een platte regenwatertank is gemakkelijker en sneller dan het graven van een diepe put. Dit kan handig zijn als er tijdsdruk is om een watertank te plaatsen.

platte watertank
7

Gemakkelijke controle en onderhoud

De inspectie en reiniging van een platte watertank is eenvoudig. Je stapt gewoon in en uit de regenwatertank.

platte watertank

Bekijk hier ons aanbod platte regenwatertanks

De platte regenwatertank combineert de voordelen van een compact ontwerp met eenvoudige installatie en is de oplossing bij beperkte ruimte of hoogstaand grondwater. Bollaert raadt aan om een voldoende grote watertank te voorzien voor het overbruggen van droge periodes. Bij de categorie platte regenwatertanks kan je kiezen uit volgende volumes:

Bollaert kan je helpen bij het denk- en aankoopproces. We zijn telefonisch bereikbaar tijdens de werkuren op het nummer: 09 369 13 81. Je kan ons ook altijd contacteren via email sales@bollaert.info of ons contactformulier.

Bekijk hier ons complete gamma ondergrondse regenwatertanks!

0