Weinig of moeilijk toegankelijke plaats voor jouw regenwatertank?

Met de droogte van de voorbije zomers en de stijgende waterfactuur, is het plaatsen van een regenwatertank een zeer interessante zaak geworden. Bij een vrijstaande woning, wordt de watertank vaak onder de oprit of onder het gazon geplaatst. Maar wat als je in een rijwoning woont? Of als je weinig ruimte beschikbaar hebt? Misschien wil je geen put graven wanneer jouw gazon nog maar net is heraangelegd?

Bovengrondse Rechthoekige Regenwatertank - Met pomp - 3000 liter

Regenwatertonnen bestaan voor ondergrondse en bovengrondse plaatsing, in verschillende vormen en maten; van 1000 tot 10.000 liter en meer. Voor elke situatie, is er een oplossing:

Ondergrondse regenwatertank met beperkte inbouwdiepte

Woon je in een overstromingsgevoelig gebied, dan kies je best voor een ondergrondse regenwatertank met beperkte inbouwdiepte. Op deze manier vermijd je dat een lege regenwatertank naar boven wordt gestuwd wanneer het grondwaterpeil stijgt. Een ondergrondse regenwatertank met beperkte inbouwdiepte is ook makkelijker te plaatsen.

Bovengrondse regenwatertank

Wanneer je liever geen graafwerken wil uitvoeren, biedt een bovengrondse tank een prima oplossing voor regenwaterrecuperatie. Dit type tank is ook makkelijker toegankelijk en te controleren. Omdat deze tank meestal buiten wordt geplaatst, moet deze wel bestendig zijn tegen zon, wind en vriesweer.

Compacte regenwatertanks

Heb je weinig ruimte beschikbaar of is de locatie waar de watertank moet komen moeilijk toegankelijk? Dan zijn de compacte kunststoffen watertanks ideaal. Deze modellen zijn rechthoekig en speciaal ontworpen om makkelijk door een deuropening of smalle doorgang te kunnen. Ze zijn ook licht waardoor ze makkelijk kunnen verplaatst en geplaatst worden door een doe-het-zelver. Wil je toch een mooi volume water opvangen, dan kan je met toebehoren verschillende compacte regenwatertanks aan elkaar koppelen.

 

Bollaert heeft een uitgebreid gamma ondergrondse en bovengrondse watertanks met verschillende afmetingen en volumes op voorraad.

Bekijk hier verschillende types regenwatertanks:

 

Zie ons complete gamma aan praktische regenwatertanks!

0